aA
Brandos egzaminus ir jų tipą – valstybinį ar mokyklinį - abiturientai turi pasirinkti iki vasario 15 d. Apie savo pasirinkimą reikia raštu informuoti mokyklos direktorių.
Ankstesniais metais baigusieji, norintys laikyti ar perlaikyti ankstesniais metais išlaikytus brandos egzaminus, iki gegužės 15 d. gali kreiptis į vadinamąsias bazines mokyklas (jos paskiriamos kiekvienoje savivaldybėje).

Keisti pasirinkto egzamino ir (ar) jo tipo negalima. Negalima rinktis ir laikyti to paties dalyko ir valstybinio, ir mokyklinio brandos egzamino.

Kokio tipo egzaminą – valstybinį ar mokyklinį – laikyti, turi nuspręsti pats abiturientas, atsižvelgdamas į savo pasirengimą ir ateities planus.

Rengiantis studijuoti aukštojoje ar aukštesniojoje mokykloje, pirmiausia reikia išsiaiškinti priėmimo į tą mokyklą sąlygas: kokių egzaminų įvertinimai įskaičiuojami į konkursinį balą stojant į tas studijų programas (kryptis), kurias planuojate pasirinkti.

Informacijos apie priėmimo į aukštąsias mokyklas sąlygas galima rasti interneto tinklapiuose www. mokslas.lt., www.mokykla.smm.lt .

Tai yra speciali Lietuvos švietimo ir mokslo ministerijos parengta informacija

"Švietimo ir mokslo ministerija"