aA
Irako prezidentas Saddamas Husseinas (Sadamas Huseinas) paneigė turįs ryšių su Osamos bin Ladeno vadovaujamu teroristų tinklų "al Qaeda" ir pareiškė, jog Jungtinės Valstijos ir Didžioji Britanija siekia karo, antradienį pranešė Britanijos televizija.
Saddamas Husseinas
Saddamas Husseinas
© EPA-ELTA
Tai Irako lyderis sakė interviu Britanijos politikos veteranui Tony Bennui (Toniui Benui), kuris bus parodytas kiek vėliau antradienį per televiziją "Channel Four".

"Jei mes palaikytume ryšius su "al Qaeda" ir tikėtume šiais savitarpio santykiais, nesigėdintume to pripažinti", - sakė S.Husseinas viename iš retų interviu, kurį davė T.Bennui savo rūmuose Bagdade.

"Channel Four" teigimu, Irako lyderis paneigė, kad jo šalis turi masinio naikinimo ginklų, ir pabrėžė, jog JAV ir Britanija eskaluoja konfliktą siekdamos užsitikrinti naftos išteklių Artimuosiuose Rytuose kontrolę. Visas Irako lyderio interviu bus parodytas 19 val. Britanijos (21 val. Lietuvos) laiku "Channel Four" naujienų laidoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.