aA
Siekiant efektyviau įgyvendinti Lietuvos užduotis, integruojantis į NATO ir ES gynybos bei saugumo politikos struktūras, Užsienio reikalų ministerijoje įsteigtas naujas Saugumo politikos departamentas.
Departamente yra Integracijos į NATO, Ginklų kontrolės, neplatinimo ir nusiginklavimo, Grėsmių analizės, krizių valdymo ir tarptautinių operacijų skyriai.

Departamentas pagal kompetenciją yra atsakingas už Lietuvos santykių su valstybėmis ir tarptautinėmis organizacijomis (JTO, NATO, ES, ESBO) formavimą saugumo politikos srityje bei šios politikos įgyvendinimą.

Naujasis departamentas tęs Lietuvos integracijos į NATO koordinavimą, sieks stiprinti Lietuvos vaidmenį Europos saugumo ir gynybos politikoje, tarptautinėse operacijose bei krizių valdyme. Departamentas toliau kuruos Lietuvos veiklą ginklų kontrolės, neplatinimo ir nusiginklavimo srityse.

Saugumo politikos departamento direktoriumi paskirtas Rytis Paulauskas URM dirba nuo 1991 m. Anksčiau jis vadovavo Daugiašalių santykių departamentui, buvo Lietuvos Nuolatinių atstovų pavaduotoju atstovybėse Europos Taryboje bei Jungtinėse Tautose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.