aA
Klausimas: Ar pasirašydami bendrovės steigimo sutartį, steigėjai gali įgalioti vieną iš steigėjų, kad šis vėliau bendrovės vardu pasirašytų akcijų pasirašymo sutartis su kiekvienu iš steigėjų, įskaitant tą patį steigėją, kuris įgaliotas atstovauti bendrovę, pasirašant šias sutartis?
Atsakymas: Vienas iš bendrovės steigėjų gali pasirašyti bendrovės vardu akcijų pasirašymo sutartis su kiekvienu iš steigėjų, jeigu jam tokie įgalinimai buvo suteikti bendrovės steigimo sutartimi. Pasirašyti akcijų pasirašymo sutartį su šiuo steigėju, steigimo sutartyje turėtų būti įgaliotas kitas asmuo. Atstovas atstovaujamojo vardu negali sudaryti sandorių nei su pačiu savimi, nei su tuo asmeniu, kurio atstovas jis tuo metu yra, taip pat su savo sutuoktiniu bei tėvais, vaikais ir kitais artimaisiais giminaičiais. Tokie sandoriai gali būti pripažinti negaliojančiais atstovaujamojo reikalavimu. (LR CK 2.134 str.)

Pateikta informacija yra bendro pobūdžio, ja neturi būti remiamasi kaip galutine teisine nuomone, oficialia konsultacija ar patarimu. Už straipsnių, komentarų, konsultacijų panaudojimą atsakingas pats paslaugos vartotojas.

Advokatų kontora