aA
Europos Sąjunga (ES) antradienį pranešė svarstanti galimybę prisijungti prie galimos arabų šalių taikos misijos į Bagdadą, kurios metu ketinama asmeniškai pareikšti Irako prezidentui Saddamui Husseinui (Sadamui Huseinui), jog jis privalo laikytis JT rezoliucijų nusiginklavimo klausimais.
"Arabų pasaulis ir Arabų Lyga šiuo metu žymiai labiau pasirengę imtis iniciatyvų bei nusiųsti taikos pasiuntinius į Bagdadą", - sakė šiuo metu ES pirmininkaujančios Graikijos užsienio reikalų ministras Georgė Papandrėjas (George Papandreou) per spaudos konferenciją Beirute.

Paklaustas, ar ES yra pasirengusi prisijungti prie arabų šalių taikos misijos, G.Papandrėjas atsakė, - "Mes aptarėme galimybes, ar šie pasiuntiniai turėtų būti tik arabai, ar ES atstovai ir arabai. Kol kas nieko nenusprendėme".

Antradienį G.Papandrėjas lankėsi Beirute, užbaigdamas savo kelionę į Artimųjų Rytų šalis, kurios metu susitiko su Sirijos vadovu Basharu al-Assadu (Bašaru Asadu) ir Jordanijos karaliumi Abdullah (Abdula).

G.Papandrėjas pareiškė, jog arabų šalių misijos į Iraką "galimybė yra reali".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.