aA
Suomijos prezidentė Tarja Halonen pasirengusi esant reikalui įsikišti į situaciją, susijusią su naftos tanklaiviu "Stemnica".
Tai ji pareiškė pirmadienį Briuselyje forume, skirtame globalizacijos socialinėms problemoms. Kaip pranešė agentūra SS, Suomijos prezidentė mano, kad į Suomijos įlanką nereikia leisti laivų, kurie kelia grėsmę aplinkai.

Pasak T.Halonen, tanklaivis "Stemnica" kelia pavojų pirmiausia Suomijai ir Estijai. Galimo naftos išsiliejimo pasekmės gali būti katastrofiškos", sakė T.Halonen.

Ji taip pat vylėsi, jog naftos tiekėjai ir laivininkystės kompanija atsižvelgs į rizikos veiksnį. "Šalių vyriausybės atsako už tai, kad būtų laikomasi saugumo reikalavimų", - pareiškė Suomijos prezidentė.

Konfliktas kilo dėl to, kad į Rusijos Primorsko uostą sausio 28 dieną atplaukė ne ledo klasės naftos tanklaivis "Stemnica". Suomijos valdžios nuomone, laivas, skirtas gabenti naftą vasaros sąlygomis, kelia grėsmę Suomijos įlankos ekologijai, nes jo korpusas gali neišlaikyti ledo spaudimo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.