aA
Rokiškio rajono apylinkės teismas leido V.Matijošių suimti 4 mėnesiams.

Moterį sumušė ir pasmaugė

Sausio 26 dieną savo namuose kambaryje ant grindų buvo rastas E.Mikalauskaitės lavonas su išorinėmis smurto žymėmis. Moteris buvo sumušta ir pasmaugta.

Pirmieji R.Mikalauskaitės pasigedo Kamajų Šv.Kazirniero bažnyčios parapijos tikintieji, sekmadienį įprastu laiku negalėję įeiti į bažnyčią klausytis šv.mišių.

Bažnyčią rytais atrakindavusi E.Mikalauskaitė sausio 26-osios rytą nepasirodė. Parapijietės ant dingusiosios namų durų rado užkabintą, bet neužrakintą spyną, o įėjusios į vidų - namų šeimininkės lavoną.

Rengėsi plėšimui iš anksto

V.Matijošius prisipažino, kad iš anksto buvo numatęs apvogti E.Mikalauskaitę, o ją nužudė dėl to, kad bijojo, jog moters riksmą galėjo kas nors išgirsti.

V.Matijošius penkiskart teistas už vagystes ir plėšimus. 1989 metais Rokiškio rajono apylinkės teismas jį pripažino itin pavojingu recidyvistu.

Pirmą kartą jis buvo teisiamas 1975 metais, paskutinį - 1995 metais. Tąkart už plėšimą Utenos rajono apylinkės teismas V.Mati-jošiui skyrė 7 metus kalėti. Iš Pravieniškių jis grįžo tik šiemet, sausio 7 dieną ir glaudėsi pas seserį Laibgalių kaime.

"Lietuvos rytas"