aA
Kai spusteli šaltis, Ukmergės policininkai į darbą ateina nešini buteliais su vandeniu. Mat jie žino, kad vienintelis čiaupas komisariato kieme užšalęs, todėl arbatai ar kavai išsivirti prireiks iš namų atsinešto vandens.
Vanduo, čiaupas
Vanduo, čiaupas
Kai kurie Ukmergės policininkai vandens atsineša iš kaimynystėje esančio viešbučio. Gamtinius reikalus pareigūnai ir komisariato lankytojai jau seniai įprato atlikti lauko tualete, šalia užšalusio vandens čiaupo.

Du aukštus užimančiame komisariate tualetas, praustuvė bei dušas yra tik areštinėje, kur turi teisę užsukti vos keli pareigūnai. Tai leidžiama tik joje dirbantiems policininkams, komisariato budėtojui bei jo padėjėjui.

Policininkai niekam nerūpi

„Valstybinė įstaiga taip neturėtų atrodyti. Ir areštinėje, ir mūsų kabinetuose sąlygos daugmaž vienodos. Vienintelis skirtumas -policininkai panorėję gali išeiti iš pastato, o sulaikytieji - ne", - piktinosi Ukmergės rajono policijos komisaras Arvydas Paknys.

Ukmergiškis tvirtino, jog į areštinę kasmet atvyksta net po kelias komisijas. „Visi stebisi blogomis sąlygomis areštinėje, kažką matuoja, skaičiuoja. Tikrintojus domina tik sulaikytųjų laikymo sąlygos. Policininkai niekam nerūpi", - skundėsi A.Paknys.

Prieš penkerius metus buvo parengtas naujo Ukmergės policijos komisariato projektas, išrinktas sklypas statyboms. Pastatyti naują 4 tūkst. kv. metrų komisariatą kainuotų 16 mln. litų, tačiau lėšų statyboms iki šiol neskirta.

Atmetė vokiečių pasiūlymą

1999-aisiais viena Vokietijoje esanti investicinė bendrovė siūlėsi komisariatą pastatyti. Svečiai buvo išsivežę pastato projektą, rodė jį Vokietijos bankams bei užsitikrino projekto finansavimą. „Vokiečiai buvo iškėlę tik vieną sąlygą - pastatytą ir įrengtą komisariatą turėjome išsipirkti per 15-20 metų. Tačiau šiam pasiūlymui nepritarė mūsų valdžia. Atseit toks sandoris pažeistų įstatymus", -kalbėjo A.Paknys.

"Lietuvos rytas"