aA
Trečiadienį Jungtinės Valstijos pateiks įrodymų, kad Irako prezidento Saddamo Husseino režimas slepia masinio naikinimo ginklus, rašoma pirmadienį laikraštyje "The Wall Street Journal" išspausdintame JAV valstybės sekretoriaus Colino Powello komentare.
Collin Powell
C.Powellas pranešė, kad trečiadienį pateiks JT Saugumo Tarybai JAV turimus žvalgybos duomenis, kurie padės geriau suvokti Irako "apgavystes" JT ginkluotės inspekcijų metu. Šie įrodymai patvirtins, kad JT ginkluotės inspektoriai "nesulaukia reikiamo bendradarbiavimo, kad jų prašymai blokuojami, o jų klausimai lieka neatsakyti", rašė C.Powellas laikraštyje.

Pasak C.Powello, JAV pateiks "įrodymus, susijusius su ginklų programomis, kurias Irakas taip stengiasi nuslėpti". Jungtinės Valstijos parodys, kad "Saddamas slepia duomenis apie masinio naikinimo ginklus".

Valstybės sekretorius savo komentare rašo, kad pasaulis privalo pripažinti, jog Irakas nepakluso tarptautinės bendrijos valiai, išreikštai JT 1441-ojoje rezoliucijoje. Pasak C.Powello, Irakas nepakluso dviem rezoliucijos sąlygoms - atskleisti informaciją ir talkinti inspektoriams.

"JAV siekia taikiai nuginkluoti Iraką, - sakė C.Powellas laikraščiui. - Bet mes nesibaidysime karo, jeigu tai bus vienintelis būdas pašalinti Irako masinio naikinimo ginklus".

Pasak C.Powello, Jungtinės Valstijos pradės naują konsultacijų ratą su savo sąjungininkais dėl tolimesnių veiksmų. "Dirbsime, kad įveiktume nesutarimus, remdamiesi savo bendrų vertybių pagrindu ir ilga bendros veiklos sprendžiant bendrus uždavinius istorija", - rašė Valstybės sekretorius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.