aA
Aukštojo mokslo įstatymo pataisų, kurioms šiandien pritarė Vyriausybė, tikslas - nustatyti optimalias, atitinkančias visuomenės poreikius bei valstybės finansines galimybes, priėmimo į valstybines aukštąsias mokyklas sąlygas, teigiama pranešime spaudai.
Studentai už vartų
Studentai už vartų
© BNS foto
Taigi šiuo pritarimu siekiama numatyti galimybę priimti į valstybines aukštąsias mokyklas ir tuos studentus, kurie patys sutinka susimokėti už studijas, išskyrus pagrindines ir vientisąsias dieninės formos studijas; patikslinti nuostatas dėl valstybės biudžeto lėšų skyrimo valstybinėms aukštosioms mokykloms; panaikinti neatitikimus tarp įstatymo straipsnių.

Seime pritarus nutarimo projektu siūlomoms Aukštojo mokslo įstatymo pataisoms, studentai būtų priimami į visų pakopų ir visų formų valstybės finansuojamas studijas, o taip pat ir į pagrindinių ir vientisųjų studijų vakarinės ir neakivaizdinės formų, antrosios studijų pakopos visų formų bei doktorantūros studijų neakivaizdinės formos studijas.

Būtų sudarytos geresnės galimybės tenkinti vis didėjantį visuomenės poreikį įgyti aukštąjį išsilavinimą bei leistų valstybinėms aukštosioms mokykloms gauti papildomų pajamų materialinės bazės išlaikymui ir plėtojimui.

Maksimaliai leistiną priimamų į aukštąsias mokyklas studentų skaičių pagal studijų finansavimo pobūdį kasmet tvirtintų Vyriausybė, atsižvelgdama į specialistų poreikį, konkrečios aukštosios mokyklos specialistų parengimo kokybę, taip pat mokslui ir studijoms numatomas skirti valstybės biudžeto lėšas.

Bus atsisakyta Švietimo ir mokslo ministerijos sutarties su aukštąja mokykla, kadangi valstybės biudžeto lėšas aukštosioms mokykloms skirs ne Vyriausybė, o Seimas, vadovaudamasis Mokslo ir studijų institucijų finansavimo įstatymu. Taip pat bus patikslintos nuostatos dėl valstybės biudžeto lėšų skyrimo valstybinėms aukštosioms mokykloms.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.