aA
Po kelerių metų rekonstravimo darbų atidaryta Molėtų pradinė mokykla. Pradinė mokykla Molėtuose įkurta 1998-aisiais. Visus tuos metus ji glaudėsi gimnazijos, vidurinės mokyklos, pastarosios bendrabučio patalpose, darželyje-mokykloje "Saulutė".
Po kelerių metų statybininkai pagaliau baigė rekonstruoti pagrindinį mokymo korpusą. Kiekvienas statybininkas pasakys: "Geriau jau naują pastatyti, nei rekonstruoti". Reikėjo perprojektuoti dar sovietmečiu statytą ligoninės pastatą, iš palatų suprojektuoti klases, iš pagalbinių patalpų - sanitarinius mazgus, kad jie, pasak Švietimo ir mokslo ministerijos sekretoriaus Dainiaus Numgaudžio, atitiktų reikalavimus.

Per mokyklos atidarymo iškilmes mokyklos direktorei Mateikienei statybininkų vardu įteikdamas simbolinį raktą, "Molestos" generalinis direktorius Stasys ėvinys sakė, kad neaišku, kiek dar laiko prireiks, kol bus sutvarkyta pastato dalis, kurioje yra sporto ir aktų salės, nes statybininkai iki šiol atliktus darbus būtų spėję padaryti ir per vienerius metus, o prireikė net trejų su puse.

Mokykloje dabar mokosi 528 vaikai - daugiau nei planuota. Bet tai laikinas reiškinys, nes mokinių mažėja, vietoj šiandieninių 145 ketvirtokų rugsėjo 1-ąją pirmokų susirinks kur kas mažiau. Taip natūraliai atsiras vietos ir mokytojų kambariui, muzikos klasei, bibliotekai.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"