aA
Trys Lietuvos parlamentarai atidėjo savo kelionę į Maskvą, kur turėjo dalyvauti Rusijos ir Europos Sąjungos (ES) parlamentinio monitoringo darbo grupės Kaliningrado klausimais posėdyje. Kaip pranešė Seimo spaudos tarnyba, posėdis buvo atidėtas, nes į jį negalėjo atvykti Europos Parlamento delegacija - Jungtinėse Tautose ji svarsto Irako klausimus.
Gediminas Kirkilas
© BNS foto
Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas, parlamentarai Alfonsas Macaitis ir Alvydas Medalinskas Maskvoje turėjo lankytis vasario 3-5 dienomis.

G.Kirkilas pirmadienį sakė BNS, kad posėdis įvyks po savaitės, kitą pirmadienį.

Rusijos ir Europos Sąjungos parlamentinio monitoringo darbo grupė turėjo svarstyti, kaip vykdomas praėjusių metų lapkritį Rusijos ir Europos Sąjungos pasiektas susitarimas dėl tranzito per Lietuvos teritoriją tarp Kaliningrado srities ir Rusijos teritorijos.

Nuo vasario 1 dieną Lietuva sugriežtino tranzito į Kaliningradą tvarką. Lietuva atsisakė įteisinti kaip tranzito dokumentą Rusijos karinį bilietą, taip pat vaiko gimimo liudijimą, jei vaikas keliauja be tėvų.

Todėl nuo vasario 1 dienos Rusijos piliečiai gali įvažiuoti į Lietuvos teritoriją tik turėdami vieną iš šių dokumentų - Rusijos diplomatinį, tarnybinį arba užsienio pasą, užsienio pasą su SSRS simbolika, esant atžymai apie Rusijos pilietybę, Rusijos vidaus pasą, vidaus pasą su SSRS simbolika, esant atžymai apie Rusijos pilietybę, jūrininko pasą arba specialų sugrįžimo liudijimą, išduodamą kariškiams ir jūreiviams bei asmenims, pametusiems dokumentus.

Pagrindiniai pokyčiai kelionių tvarkoje įvyks liepos 1 dieną, kuomet Rusijos piliečiams bus išduodami vadinamieji supaprastinti kelionės dokumentai, kuriuos gauti bus lengviau ir pigiau, nei vizas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.