aA
Ankstų pirmadienio rytą autoavarijoje Lenkijoje žuvo Lietuvos sportininkas su žmona. Pirmadienį 4 valandą 40 minučių ryto Fronckų vietovėje prie Gibų miestelio netoli Lietuvos ir Lenkijos pasienio Aradnikų perėjos žuvo triatlonininkas Raimundas Astrauskas ir jo žmona Kristina.
Kelias
Nelaimė įvyko lygiame kelyje. Sportininko vairuojamas automobilis "Toyota Corola" nulėkė nuo kelio ir trenkėsi į medį. Sutuoktiniai žuvo vietoje. Jų 11 metų dukra Kotryna liko sveika, tačiau dėl ištikto šoko paguldyta į ligoninę.

Ligoninėje ją aplankė Lietuvos vicekonsulas Seinuose Napoleonas Baranauskas. Nelaimės vietoje atsiradę žmonės mergaitę rado išlipusią iš mašinos, vienmarškinę, be batų.

Lenkijos kelių policijos nuomone, dėl avarijos kaltas pats vairuotojas. Šiuo metu kelias Palenkės vaivadijoje yra slidus. Policija mano, jog vairuotojas užmigo, arba važiavo dideliu greičiu - automobilis po smūgio tiesiog "apkabino" medį.

Įvykį tiria Seinų kelių policija. Nelaimės liudininkais yra lietuviai, kurie pirmieji atskubėjo į tragedijos vietą.

Avarija įvyko R.Astrauskui grįžtant iš žiemos Europos triatlono čempionato Slovakijoje. Žymiausio Lietuvos triatlonininko Vidmanto Urbono teigimu, R.Astrauskas šiuo metu buvo Lietuvos triatlonininkų lyderis, daugelyje čempionatų atstovaudavęs Lietuvai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.