aA
Sostinės Šv. Jono Krikštytojo ir Šv. Jono apaštalo bažnyčioje sekmadienio rytą rastas pasikoręs sargas. 19-metį Aurimą G. maždaug 9 val. ryto aptiko bažnyčios duris atrakinęs kunigas, kuris ir išlaisvino savižudį iš kilpos. Vaikinas virvę buvo prisirišęs prie skulptūros šalia vargonų.
Šv.Jonų bažnyčia
Šv.Jonų bažnyčia
Į bažnyčią iškviesti greitosios pagalbos medikai konstatavo, kad jaunuolis jau miręs.

Kaip BNS sakė įvykio vietoje buvęs Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Romualdas Latvelis, atvykę pareigūnai vaikino kūną rado paguldytą ant suoliuko ir uždengtą apklotu. Tuo metu bažnyčioje jau buvo prasidėjusios pamaldos.

Nelaimės vietoje pareigūnai aptiko storą sąsiuvinį, kurio antrajame lape buvo įrašyti atsisveikinimo žodžiai. Pasak prokuroro, laiške jaunuolis išdėstė pasitraukiąs iš gyvenimo dėl nelaimingos meilės ir sudėtingų santykių su tėvais.

Aurimas G., kuriam praėjusių metų gruodį suėjo 19 metų, buvo Vilniaus universiteto pirmakursis, laisvu nuo studijų metu Šv. Jonų bažnyčioje jis dirbo sargu.

Anot dienraščio "Lietuvos rytas", dėl šio įvykio Vilniaus arkivyskupijos kurija ketina paskelbti oficialų komunikatą. Taip pat bažnyčioje bus aukojamos mišios už joje nusižudžiusį jaunuolį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.