aA
E. Ševardnadzė po susitikimo su Britanijos užsienio reikalų sekretoriumi Robinu Cooku (Robinu Kuku) pakvietė tarptautinę bendruomenę sutelkti pastangas, kad karas Čečėnijoje baigtųsi kol neišplito į Gruziją ir kitus Šiaurės Kaukazo regionus.

Į Tbilisį atvykęs R. Cookas dar kartą kreipėsi į Rusiją, ragindamas baigti karinę operaciją ir pradėti taikos derybas. R. Cookas yra pirmasis Britanijos ministras, atvykęs į Gruziją nuo nepriklausomybės paskelbimo 1991 metais.

Pasak R. Cooko, jo vizito į Gruziją tikslas - parodyti, jog Britanija ir visa Europa nori apsaugoti Gruzijos nepriklausomybę ir jos teritorinį vientisumą.

Gruzija yra vienintelė užsienio šalis, su kuria ribojasi Čečėnija, todėl bijomasi, kad šalis gali būti įtraukta į Čečėnijos konfliktą, jei besitraukiantys kovotojai pereis sieną arba bandys įkurti bazes Gruzijos teritorijoje.

Čečėnijos karo įkarštyje šių metų pradžioje Gruzija įsileido apie 7 tūkst. pabėgėlių, tačiau E. Ševardnadzė pabrėžė, kad, pasibaigus pabėgėlių srautui, būtų pavojinga neriboti judėjimo per sieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.