aA
Rusijos kariuomenė pietų Čečėnijos kalnuose užėmė aukštumas aplink Šatojaus miestelį, kur yra paskutinė didelė sukilėlių vadavietė, pranešė rusų karinė vadovybė.

Gynybos ministras Igoris Sergejevas pareiškė, kad nuo trečiadienio prie Šatojaus žuvo 70-80 kovotojų ir tik du rusų kariai.

Rusų pareigūnų manymu, pietų Čečėnijos kalnuose yra likę 7-8 tūkst. sukilėlių. Todėl užėmus Šatojų, karas greičiausiai nesibaigs. Tačiau strategiškai patogioje vietoje esančio miestelio praradimas gali smarkiai pakenkti sukilėlių koviniam pajėgumui.

Tuo tarpu V. Putinas per Sankt Peterburgo radiją "Radio Baltica" pareiškė, kad čečėnai gali tikėtis autonomijos Rusijos sudėtyje. "Niekas nenori pavergti čečėnų tautos, įsprausti jų į kampą ir laikyti juos nugalėta tauta", sakė V. Putinas.

Jis atvyko į Sankt Peterburgą dalyvauti buvusio mero Anatolijaus Sobčiako laidotuvėse. Kažkada A. Sobčiakas buvo V. Putino mokytojas ir vadovas. Per laidotuvės buvo imtasi ypač griežtų saugumo priemonių, nes bijomasi dėl čečėnų grasinimų nužudyti V. Putiną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.