aA
Uraganas "Gustavas" JAV Meksikos įlankos pakrantei greičiausiai smogs mažesne jėga, nei pradžioje baimintasi. Nacionalinis įspėjimų apie uraganus centras (NHC) paskelbė, kad "Gustavas" susilpnėjo iki antrosios kategorijos uragano.
Uraganas „Gustavas"
Uraganas „Gustavas"
© Reuters/Scanpix
„Gustavas“ įvertintas kaip antros kategorijos uraganas, tačiau būgštaujama, kad jis gali sukelti „nepaprastai pavojingus“ štorminius vėjus.

Viesulą stebintis lėktuvas pranešė, kad maksimalus vėjo greitis sumažėjo iki 175km/h, su stipresniais gūsiais.

Anksčiau nei tikėtasi, ankstų pirmadienio rytą uraganas „Gustavas“ pasiekė Luizianos pakrantę, praneša nacionalinis uraganų centras Majamyje. Nors meteorologai sakė, kad prieš pasiekdama žemyną audra gali sustiprėti, nepanašu, kad ji pasiektų ketvirtą kategoriją, kaip kad prognozuota. Dėl šių prognozių buvo duotas nurodymas daugeliui gyventojų skubiai evakuotis.

Uraganas „Gustavas"
© Reuters/Scanpix

Šimtai tūkstančių gyventojų dėl uragano pavojaus bėga iš pietinės JAV pakrantės.

Valdžia nurodė evakuoti Naujojo Orleano gyventojus. Dar apie 1,9 mln. žmonių iš Meksikos įlankos traukiasi giliau į žemyną. Gyventojai sekmadienį automobiliais užkimšo Luizianos valstijos kelius, o valdžia padeda evakuotis tiems, kas patys to padaryti negali.

Dėl artėjančios audros JAV respublikonų partija buvo priversta nukelti savo nacionalinį suvažiavimą. Senatorius Johnas McCainas, respublikonų kandidatas į prezidentus, pareiškė, kad tai netinkamas laikas partijos politikai.

Uraganas „Gustavas"
© Reuters/Scanpix

Pirmajai audros bangai pasiekus Naująjį Orleaną, buvo uždaryti keliai, geležinkeliai ir oro uostai, praneša CNN.

2005-aisiais Naująjį Orleaną nusiaubė uraganas „Katrina". Tada vanduo paskandino trečdalį miesto ir žuvo daugiau nei 1800 žmonių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.