aA
Neseniai atlikto gyventojų surašymo skaičių analizė parodė, kad Australija kenčia nuo precedento neturinčios "vyrų sausros". Statistiniai duomenys atskleidė, kad Australijoje gyvena 100 tūkst. moterų daugiau nei vyrų, praneša BBC.
Australija
Australija
© Corbis
Problema itin opi pajūrio miestuose, į kuriuos moterys persikelia ieškodamos geresnio darbo ar siekdamos pakeisti gyvenimo būdą, o dauguma vyrų išvyksta gyventi į užsienį. Prieš trisdešimt metų Australijoje buvo pilna vyrų dėl palankios jiems imigracijos politikos. Ši situacija visiškai pakito dėl to, kad tūkstančiai dvidešimtmečių ir trisdešimtmečių australų vyrų išvyko į užsienį keliauti arba dirbti. Dėl to nebeliko pusiausvyros tarp lyčių, o tai turi ilgalaikių pasekmių.

Dabar didžiuosiuose Australijos miestuose yra daugybė netekėjusių moterų, o priešingos lyties atstovų sumažėjo.

Demografas Bernardas Saltas teigia, kad jaunų vyrų išsikėlimas į užsienio šalis turi pasekmių.

"Jei pažiūrėtumėte Jungtinių Arabų Emyratų šalies gyventojų surašymo skaičius, pamatytumėte, kad Dubajuje gyvena apie 12 tūkst. australų, daugiausia vyrų nuo 25 iki 34 metų", - sako B. Ssltas.

Jis priduria, kad „tai tik vienos šalies pavyzdys, kai konkrečios australų demografinės amžiaus grupės atstovų persikėlimas į šią šalį prisidėjo prie "vyrų sausros" Australijoje“.

Tačiau situacija miesteliuose ir kaimuose yra visiškai kitokia.

Didžiulis skaičius moterų išvyko iš kaimiškų vietovių į didmiesčius siekdamos gauti geresnius darbus ar įgyti išsilavinimą. Joms išvykus bendruomenėse išryškėjo didelis jaunų vyrų skaičius.

Šiaurinės Kvinslendo valstijos Glendeno gyvenvietėje 23 vyrams tenka tik viena vieniša moteris.

Demografai sudarė vadinamąjį „meilės žemėlapį“, kuriame aiškiai matyti, kaip vienišų vyrų ir moterų grupės yra išsidėsčiusios visame Australijos žemyne.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.