aA
Yra Lietuvoje tokia atostogų vieta, kur sustoja laikas. Belieka jūra, kopos, smėlis. Ten pušys šnabžda vėjyje, o bangos piešia nuostabius fantazijų šalies vaizdus ant smėlio. Ten nebelieka realybės, praeities ir ateities. Yra tiktai gerumas, svajos, ramuma…
Vasaros romanas. Svajonių sala
Įsimylėjėliai prie jūros
© Corbis
Ir tik staiga, kaip jūrą drumsčia šiaurės vėjai, taip ramuma suplyšta netikėtai. Ateina Jis - lyg angelas, apšviestas vakarinės saulės spindulių, lyg demonas, draskydamas dienos šventumą. Priėjęs taria:

- Labas. Ar čia tu?

-Taip, - atsakau.

Ir negaliu nė pajudėti. Tai jis - vaikinas iš svajonių tolimų. Mes buvome kartu ir ne kartu. Prieš daugel metų žavėjausi aš juo, svajojau apie jį naktim… Bet nedrįsau aš apie tai jam prasitart.

Jaunatviška aistra tada man draskė širdį ir nedrįsau aš sau prisipažinti, kad jis - mano gyvenimo svaja, mano meilė ir mano troškimai. Aš nukišau svajonę į giliausią atminties kertelę.

Prabėgo metai, gyvenime patyriau visko: draugysčių ir išsiskyrimų, bet vis dar neradau aš to vienintelio, kuriam galėčiau pasakyt: “Taip, aš noriu būti tavo VISADA…” Aš vis dar laukiau.

Ir štai - vėl jis. Kaip žaibas nutvieskė jausmai. Jie buvo čia - širdy, tik aš jų nenorėjau pripažinti. Toliau jau nebebuvo nieko. Sustojo laikas. Nurimo jūros šniokštimas ir žuvėdrų klyksmas. Tik du kūnai atvėsusiam pajūrio smėly. Įkaitę lyg ugnis. Nebuvo nieko - prisiminimų, klausimų… Tik begalinė aistra. Čia sustoja laikas…

Atmerkus akis jau buvo visiškai tamsu. Girdėjosi jūros šniokštimas. Ir tas įkaitęs kūnas prisiglaudęs taip, lyg daugiau niekada nebenorėtų paleisti. Mes ėjome nuo jūros tylomis. Jo rankos apsivijusios mano kūną. Neišdrįsau trukdyti mūsų tylumos, nors širdyje kirbėjo tūkstančiai neatsakytų klausimų. Ir tik prie durų švelniai apkabinęs jis paklausė:

- Ar niekada daugiau nebėgsi? Ar būsime kartu?

Dabar aš nežinau, ką skirs likimas mums, bet aš tikrai žinau, kad laukti buvo verta.

Laimingoji

Atsiųskite savo meilės istoriją konkursui ir laimėkite šaunių prizų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.