aA
Stiprinant šalies ir regiono saugumą, Liberalų sąjūdis pritartų, kad Lietuvoje atsirastų NATO karinės bazės. Tokia nuostata papildyta Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio rinkimų programa, pasiūlius vienam iš Liberalų sąjūdžio lyderių – Petrui Auštrevičiui. Liberalai pritarė P. Auštrevičiaus siūlymui atsižvelgdami į pastaruosius įvykius Gruzijoje.
Petras Auštrevičius
Petras Auštrevičius
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)
„Pastarieji įvykiai Gruzijoje demonstruoja, kad šaltojo karo grėsmės neišnyko ir pavojus artimiausių Rusijos kaimynių teritoriniam integralumui tapo akivaizdus. Esame visateisiai NATO nariai, todėl natūralu, kad galime ir turime pasinaudoti aljanso teikiamais privalumais. Vienas iš jų – glaudus bendradarbiavimas gynybos srityje, įsteigiant NATO karines bazes Lietuvoje, kas reikštų viso Baltijos jūros regiono saugumo stiprinimą“,- cituojamas Liberalų sąjūdžio pranešime P. Auštrevičius.

Siekdamas užtikrinti Lietuvos nacionalinius interesus Europoje ir pasaulyje, Liberalų sąjūdis taip pat numato, kad svarbiausi Lietuvos nacionaliniai interesai ES yra vieningos energetikos politikos laikymasis, paramos svarbiems energetikos projektams užsitikrinimas, tolesnis paslaugų rinkos liberalizavimas, mokesčių ir socialinės politikos savarankiškumo išlaikymas, spartesnė vieningos žemės ūkio politikos reforma. Be kita ko, Liberalų sąjūdžio rinkimų programoje numatyta siekti, kad Lietuva ir toliau dalyvautų tarptautinėse taikos įvedimo ir palaikymo misijose. Tačiau, kiekvienu atveju tam turėtų pritarti Seimas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.