aA
Matyt, labai jau nedaug vilties sąžiningai nugalėti rinkimuose beturi liberalcentristų lyderis Artūras Zuokas, jeigu imasi net šmeižto prieš partiją Tvarka ir teisingumas. Antraip argi reikėtų per Lietuvos radiją aiškinti, neva Seimo frakcija Tvarka ir teisingumas pasisako prieš Lietuvos narystę NATO ir dėl to net kreipėsi į Konstitucinį Teismą.
Valentinas Mazuronis
Valentinas Mazuronis
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Ir Lietuvos narystė NATO, ir jos narystė Europos Sąjungoje šiandien yra tokie dalykai, dėl kurių negali būti jokių abejonių.

Už Lietuvos narystę šiose organizacijose partija Tvarka ir teisingumas pasisakė visada. Ir toliau pasisakome. Tačiau jeigu norime gyventi teisinėje valstybėje, niekas negali uždrausti aiškintis, ar valstybėje galiojantys įstatymai atitinka jos Konstituciją.

Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas nariai iš tiesų pritarė kreipimusi į Konstitucinį Teismą, siekdami išsiaiškinti, ar įstatymuose užfiksuota nuostata, kuri suteikia galimybę užsienio valstybėms Lietuvoje dislokuoti savo kariuomenę, neprieštarauja Konstitucijai.

Šis žingsnis ir pasisakymas prieš NATO – tai du skirtingi dalykai ir nereikia jų plakti į viena. Tokios politinės aritmetikos kitaip kaip sąmoningu šmeižtu pavadinti negaliu ir neatmetu galimybės dėl A. Zuoko viešai išsakytų melagingų, klaidinančių ir šmeižikiškų teiginių kreiptis į teismą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.