aA
Daugybę metų Panevėžiui vadovavę konservatoriai ir krikščionys demokratai, birželio mėnesį išmesti už borto ir palikti be valdžios, pasipiktinę valdančiosios daugumos sprendimais, ketvirtadienį pasiskelbė dirbsią opozicijoje.
Panevėžio miesto savivaldybė
Panevėžio miesto savivaldybė
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Miesto tarybos posėdyje ketvirtadienį pareikšta, kad Panevėžio miesto tarybos Tėvynės sąjungos frakcija, Krikščionių demokratų frakcija ir Tarybos narys Tomas Josas pasiskelbia oficialiąja Panevėžio miesto tarybos opozicija.

"Mes pritarsime Tarybos valdančiosios daugumos sprendimams, kurie atitiks Tarybos 2007-2011 metų programos nuostatas, taip pat novatoriškiems, kurie bus naudingi Panevėžiui ir panevėžiečiams. Tarybos opozicija yra atvira visiems Tarybos nariams, kurie pritaria statymui, o ne griovimui, tiesai, o ne melui, įstatymui, o ne "apstatymui", - teigiama opozicijos pareiškime.

Jos teigimu, prieš mėnesį dabartinė dauguma nutarė, kad visos Tarybos patvirtinta ketverių metų programa yra netinkama, ir ją pakeitė, pristatydama padrikų minčių kratinį, kaip naująją programą.

Pastarojo meto Panevėžio miesto savivaldybės Tarybos valdančiosios daugumos veiksmai Lietuvos valstybės piliečių atžvilgiu esą pasiekė netoleruotiną ribą.

Tėvynės sąjungos-krikščionių demokratų teigimu, miesto savivaldybėje nėra pagarbos Konstitucijai, nesilaikoma Darbo kodekso, jau nekalbant apie Visuotinę žmogaus teisių deklaraciją, daroma daug procedūrinių klaidų ir net administracinių nusižengimų.

Konstatuojama, kad valdančiosios daugumos veikloje yra daug chaoso, griovimo elementų, visuomenės ignoravimo, nepakantumo tiems Savivaldybės ir jai pavaldžių įstaigų darbuotojams, kurių politinės pažiūros nesutampa su valdančiųjų, ir dėl to žmonėms yra kuriamas psichologinis nepakantumo klimatas darbe, net vykdoma tiesioginė diskriminacija.

Liepos 29 dieną Panevėžio miesto savivaldybės tarybos valdančioji dauguma pasirašė jungtinę 2008-2011 metų veiklos programą, primena ELTA.

Šiuo dokumentu Tvarkos ir teisingumo, Lietuvos socialdemokratų, Naujosios sąjungos (socialliberalų), Liberalų ir centro, Darbo partijų, Valstiečių liaudininkų sąjunga ir Liberalų sąjūdis siekia įtvirtinti Panevėžio - Aukštaitijos sostinės, augančio, besiplečiančio, turinčio įtakos regiono plėtrai, pramonės miesto, kultūros, švietimo ir meno židinio, viziją.

Mero Povilo Vadopolo teigimu, skirtingai nei pernai, daugiausia dėmesio bus skiriama geresnėms paprasto miesto gyventojo gyvenimo sąlygoms užtikrinti.

"Planuojame daugiau lėšų skirti švietimo įstaigoms, gatvėms ir šaligatviams remontuoti, miesto švarai ir tvarkai (valymo, šienavimo, laistymo, apželdinimo darbams), viešajai tvarkai, Panevėžio autobusų parko transporto priemonėms atnaujinti", - sako jis.

Pagal Jungtinę Panevėžio miesto savivaldybės tarybos valdančiosios daugumos 2008-2011 metų veiklos programą bus koreguojamas Savivaldybės 2007-2011 metų veiklos planas.

Panevėžio miesto savivaldybės tarybos valdančioji dauguma suformuota birželio 12 dieną.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.