aA
Eksparlamentarė, buvusi centristė, dabar Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąraše į Seimą kandidatuojanti Rūta Rutkelytė negali pasigirti gera atmintimi ir nemėgsta kryžiažodžių bei azartinių žaidimų. Galbūt tai pakišo jai koją ieškant atsakymų į klausimus apie dalykus, kuriais jis nesidomi, ir sprendžiant loginį galvosūkį.
Rūta Rutkelytė
Rūta Rutkelytė

– Kada buvo sugalvotas krepšinis?

– Tikrai, žinokite, nepasakysiu, nes tai nėra šaka, kuria aš domiuosi. Čia bus… Nepasakysiu tikrai. Nes tai ne tas užsiėmimas, kuriuo aš užsiimu.

– Net amžiaus negalite atspėti?

– Spėti galiu, bet žinote, spėjimas yra toks nepatikimas dalykas. Nežinau… Vis tiek tai tikriausiai gal kokių Viduramžių, Naujųjų laikų užsiėmimas. Tai nėra Antikos laikų.

– Kas buvo ketvirtasis Lietuvos prezidentas?

– (Ilga pauzė) Gal Adamkus? Jei skaičiuoti visus iš eilės.

– Koks mėnuo anksčiau vadintas želmeniniu?

– Nežinau. Sakau iš karto.

– Įsivaizduokite, kad kišenėje turite degtukų dėžutę su vieninteliu degtuku. Naktį įeinate į tamsią patalpą, kurioje yra žvakė, žibalinė lempa ir dujinė viryklė. Ką pirmiausiai uždegsite?

– Sakote, žvakę…

– Žibalinę lempą ir dujinę viryklę.

– Žinote, aš gi įėjusi į tamsią patalpą nematysiu. Apsičiupinėsiu. Nežinau… Jei rankomis apčiuopsiu, bandysiu pirmiausiai uždegti žvakę, kadangi bijosiu rizikuoti. Su žibaline lempa nelabai moku elgtis. O dujinė viryklė… Galiu nežinoti. Žiūrint, kokia patalpa – svetima, sava, bet tikriausiai bandysiu užsidegti žvakę.

http://g.delfi.lt/m/pc/20080828163504.rutkelyte.mp3 Rūta Rutkelytė

Teisingi atsakymai

Krepšinio žaidimą sugalvojo kanadietis daktaras Jamesas Naismithas 1891 m.

Ketvirtasis, kaip ir pirmasis, Lietuvos prezidentas buvo Antanas Smetona (nuo 1926 m. gruodžio 19 d. iki 1940 m. birželio 15 d.). Prieškariu Lietuvai dar vadovavo Aleksandras Stulginskis ir Kazys Grinius. Valdas Adamkus, valstybės vadovu pirmą kartą tapęs 1998 m., buvo šeštasis prezidentas.

Želmeniniu anksčiau vadintas rugsėjis.

Tamsioje patalpoje pirmiausiai teks uždegti degtuką.

Išgirdusi teisingus atsakymus R. Rutkelytė prisipažino, kad neturi fenomenalios atminties, todėl tokie žodžiai kaip „želmeninis“, net jei kada ir praplaukė prieš akis, galvoje neužsiliko. Jai rodėsi, kad A. Smetona prezidentu buvo tik kartą.

„Kryžiažodžių nemėgstu spręsti. Atsitiktiniai klausimai, tarpusavyje nesusiję, nėra mano mėgiamas užsiėmimas. Nemėgstu ir azartinių žaidimų“, - kalbėjo eksparlamentarė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.