aA
Šiuo metu Klaipėdos apygardos prokuratūros pavedimu Tauragės rajono apylinkės prokuratūroje vykdomas teisinės pagalbos prašymas, gautas iš Prancūzijos dėl, kaip įtariama, įvairiose šios Europos Sąjungos valstybės vietose Tauragės gyventojų padarytų įžūlių nusikaltimų.
Grotos, kalėjimas, nelaisvė
© Scanpix
Limožo (Limoges) miesto teisėsaugininkai nustatė, kad penki jauni (nuo 19 iki 23 metų) vyrai, kilę iš Tauragės, nuo 2007 m. rugpjūčio iki 2008 m. vasario nedideliuose Prancūzijos miestuose apiplėšinėjo parduotuves, dažniausiai – elektronikos prekių.

Kaip praneša Klaipėdos apygardos prokuratūra, įtariama, kad lietuviai vogtais įvairių markių automobiliais naktimis, dažniausiai tarp 2 ir 4 val., atbuline eiga taranuodavo prabangių parduotuvių vitrinas ir per trumpą laiką iš jų pagrobdavo nemažai vertingų prekių už keliasdešimt tūkstančių eurų.

Populiariausi buvo nešiojamieji kompiuteriai, DVD grotuvai, skaitmeninės filmavimo kameros ir skaitmeniniai fotoaparatai, mobilieji telefonai ir kita panaši įranga. Tokiu pat būdu buvo apiplėšta ir viena parfumerijos parduotuvė, iš kurios išnešta daug brangių kvepalų.

Pavogtos prekės būdavo išgabenamos kitais vogtais automobiliais, o vitrinas taranavusios transporto priemonės paliekamos čia pat arba kitose nuošaliose vietose.

Nustatyta, kad apiplėštų parduotuvių savininkams padaryta žala siekia per 200 tūkst. eurų.

Už teisinės pagalbos vykdymą atsakingos Klaipėdos apygardos prokuratūros Valdymo kontrolės ir analizės skyriaus prokurorės Editos Rutkauskaitės teigimu, Prancūzijoje už organizuotos gaujos įvykdytus plėšimus baudžiama įkalinimu iki 15 metų. Tokie kaltinimai yra pareikšti penkiems jauniems Tauragės gyventojams, kurie teismo laukia suimti.

Per 8 šių metų mėnesius Klaipėdos apygardos prokuratūroje gauti 28 teisinės pagalbos prašymai iš 13 užsienio šalių.

Per 2007 metus Klaipėdos apygardos prokuratūroje buvo gauti ir įvykdyti 43 teisinės pagalbos prašymai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.