aA
Rugpjūčio 26 d. Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Davidas Milibandas pasmerkė Rusiją, kuri paskelbė pripažįstanti 2 atskilusius Gruzijos regionus, ir paragino tarptautinę bendruomenę tam nepritarti.
Londonas, Didžioji Britanija, Big Benas, Anglija
Londonas
© AFP/Scanpix
„Šiandien Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pranešė, kad Rusija pripažins Pietų Osetiją ir Abchaziją. Šis pareiškimas nepriimtinas ir nepateisinamas“, – teigia D. Milibandas pranešime.

„Šiandien susitiksiu pasitarti su kitų šalių partneriais, o rytoj vyksiu į Ukrainą ir sieksiu sudaryti kuo didesnę koaliciją prieš Rusijos agresiją Gruzijoje.

D.Milibando balsas – paskutinis, vis garsėjančiame besipiktinančiųjų Rusijos veiksmais chore.

„Šiandien nuskambėję apreiškimas tik didina įtampą, kuri ir taip jaučiama regione. Mes palaikome Gruzijos nepriklausomybę ir teritorinį vientisumą, kurio Maskvos pareiškimas negali pakeisti“, – pridūrė D. Milibandas.

Vakarai primygtinai ragino Maskvą nepripažinti minėtų dviejų regionų ir gerbti Gruzijos teritorinį vientisumą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.