aA
Gruzinai mėgina įvertinti Rusijos karinės kampanijos žalą, ir netrukus prezidentas Michailas Saakašvilis gali sulaukti dešimčių tūkstančių pastogės netekusių gruzinų protestų.
Michailas Saakašvilis
Michailas Saakašvilis
© Reuters/Scanpix
Kol kas visuomenė palaiko Gruzijos vadovą, tačiau opozicija mano, kad jis yra atsakingas už tai, kad įvėlė šalį į triuškinantį karą.

„Saakašvilis turi būti nuteistas už kvailystę, kurią čia įvykdė“, – pasakė Georgijus Chaindrava, buvęs vyriausybės ministras, dabar esantis opozicijoje. – Tačiau procesai gali būti vykdomi tik po to, kai barbarai paliks mūsų šalį.“

Dar ne visi iki galo suvokė karo padarinių mastą, o artėjant žiemai padėtis tik blogės.

„Manau, mus grąžino 10 metų atgal“, – pasakė Teah Margišvilis, 33 m. pabėgėlis iš Gori miesto.

Vyriausybė stengiasi išspręsti daugiau nei 120 tūkst. pabėgėlių, nuo karo pasitraukusių į pietus, problemą.

Apytikriai 80 tūkst. jų jau apgyvendinti daugiau nei 600 sostinės centrų ir mokyklų.

Kadangi mokslo metai prasideda jau rugsėjo mėnesį, o šaltasis sezonas taip pat ne už kalnų, pasipiktinusių pabėgėlių nepasitenkinimas gali persiduoti ir platesnei visuomenei bei kurstyti nepasitikėjimą vyriausybės politika.

Prireiks ne vienerių metų, kad būtų atkurta ir taip buvusi silpna šalies ekonomika. Tiltų, kelių, oro uostų ir kitos infrastruktūros atstatymui reikės milijardų dolerių. Tbilisyje jau dabar kyla vaisių ir daržovių kainos.

„Bus sunkus ruduo, o po jo – sunki žiema, – pasakė G. Chaindrava. – Ir ne tik politine prasme. “

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.