aA
Rusija gali taip ir netapti Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) nare dėl karinio konflikto su Gruzija, Vokietijos laikraščiui "Der Spiegel" duotame interviu sakė Jungtinių Valstijų prekybos sekretorius Carlosas Gutierrezas.
Derybos Maskvoje
© Scanpix
Anot C.Gutierrezo, Rusija "atsidūrė labai sudėtingose situacijoje".

"(JAV - ELTA) prezidentas ne kartą tiesiai sakė: iki šiol Amerika buvo Rusijos pusėje, kai buvo kalbama apie šios šalies integraciją į pasaulinę bendruomenę. Mes įtraukėme Rusiją į Didįjį aštuonetą. Mes sveikinome ir visapusiškai parėmėme Rusijos siekį tapti PPO nare. Dabar Rusija viskuo tuo rizikuoja", - sakė JAV prekybos sekretorius.

Rugpjūtį Jungtinių Valstijų prezidentas George W. Bushas pareiškė, kad kariniai veiksmai Gruzijoje gali sutrukdyti Rusijos siekiui tapti šiuolaikinių saugumo institucijų ir ekonominių organizacijų nare.

Carlosas Gutierrezas jau anksčiau yra sakęs, kad Rusija turės dar daug padaryti, kad taptų PPO nare, tačiau vengė narystę susieti su Maskvos veiksmais Gruzijos atžvilgiu.

Pati Gruzija jau užkirto kelią Rusijai tapti PPO nare dėl to, kad Maskva remia dvi atskilusias Gruzijos respublikas - Pietų Osetiją ir Abchaziją.

Rusija PPO nare siekia tapti jau 15 metų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.