aA
Izraelis pirmadienį iš kalėjimų išleido 198 palestiniečius. Tai geros valios gestas, kuriuo siekiama sustiprinti nuosaikiųjų elementų pozicijas Palestinos vadovybėje ir padidinti šansus pasiekti progresą taikos derybose, „RIA Novosti“ cituoja oficialų Izraelio kalėjimų valdybos atstovą.
Apsikeitimas Izraelis teroristai
© Scanpix
Pasak jo, buvę kaliniai buvo nuvežti į kontrolės punktą Ramalos teritorijoje, o šiuo metu vyksta jų perdavimo Palestinai procedūra.

Paleisti ir du kaliniai, kurie 30 metų kalėjo už teroristinio išpuolio, kurio metu žuvo Izraelio gyventojai, vykdymą. Amnestija, kuri paskelbta artėjant musulmonų Ramadano šventei, pateikiama kaip geros valios gestas, kuriuo siekiama didinti tarpusavio pasitikėjimą, stiprinti nuosaikiųjų jėgų pozicijas Palestinos vadovybėje ir siekti progreso taikos derybose.

Izraelio kalėjimuose bausmę atlieka iš viso 11 tūkst. palestiniečių, įskaitant moteris ir paauglius. Amnestija sutapo su eiliniu JAV valstybės sekretorės Condoleezzos Rice apsilankymu regione. C. Rice ketina aptarti Izraelio ir Palestinos dialogo perspektyvas.

Daugiau apie tai žiūrėkite vaizdo reportaže.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.