aA
Užvakar,saulėtą šeštadienio popietę, į Seimui priklausančią poilsinę prie Didžiojo Siaurio ežero (Švenčionių r.) ėmė rinktis jaunieji konservatorių sekėjai - Konservatizmo klubo nariai. LŽ jau išvakarėse pavyko sužinoti, kad poilsinę susirinkimui Seimo kanceliarijoje užsakė Konservatorių frakcijos atstovai.

Konservatizmo klubui (KK), įsikūrusiam prieš porą metų, vadovauja laikraščio "Tėvynės sąjungos žinios" redaktorius, Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) politinės valdybos narys Vladimiras Laučius.

Neoficialiomis žiniomis, ši kol kas ne itin žinoma organizacija po prognozuojamo konservatorių pralaimėjimo rudenį per Seimo rinkimus turėtų tapti opozicijos ruporu, nuolat atakuojančiu galimas kairiųjų vyriausybes.

Apie KK susirinkimą prie Siaurio ežero niekam, išskyrus KK narius ir kai kuriuos Seimo konservatorius, nebuvo pranešta. Kalbėta, kad susirinkimo dalyvius aplankys pats partijos vadovas V.Landsbergis. Susirinkimo turėta būti išties slapto - į Seimo poilsinę pasižvalgyti atvykę LŽ žurnalistai buvo kuo skubiausiai išprašyti lauk. Atokesnėse poilsiavietės kertelėse visą dieną kantriai budėjo tvirto kūno sudėjimo vyrukai, panašūs į šalies valdovų apsauginius. Laukdami TS (LK) lyderio, klubo nariai visą dieną posėdžiavo. Galiausiai pavakarę prie Siaurio ežero atvažiavo ir Seimo pirmininko automobilis.

Politizuotą puotą KK nariai bei jų garbusis svečias pradėjo lietuvių liaudies dainomis. "Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos" bei "Kas man iš tos laimės..." LŽ žurnalistams tą vakarą išgirsti nepavyko. Iškylauta buvo iki pat sutemų. Vakar LŽ ne kartą skambino V.Laučiui, ketindamos paklausti, apie ką gi buvo diskutuota su V.Landsbergiu. Telefonas buvo išjungtas.