aA
Vokietijos žurnalo "Der Spiegel" paklausta, ar ji galinti įsivaizduoti, kad Rusijos kariuomenė vėl okupuotų jos mažą šalį, V. Vykė-Freiberga atsakė, kad tai nėra už jos vaizduotės ribų.

"Rusija yra visiškai nenuspėjama. Ši šalis nėra labai stabili. Jos demokratinis pamatas yra abejotinas. Ekonominis saugumas taip pat nėra toks didelis, kaip norėtųsi. Mes nesakome, kad Rusija darys tai ar tai. Tačiau mane gąsdina jau vien pats neprognozuojamumo faktas", sakė V. Vykė-Freiberga.

Latvijos prezidentė supykdė Rusiją, šio mėnesio pradžioje viename savo interviu apkaltinusi Maskvą grįžimu į šaltąjį karą dėl Rusijos pareiškimų apie Latvijos ketinimus tapti NATO nare.

Interviu "Der Spiegel" V. Vykė-Freiberga sakė, kad šį mėnesį dešimties nepriklausomybės metų jubiliejų švenčiančios Latvijos santykiai su Rusija, vadovaujama prezidento Vladimiro Putino, nepagerėjo tiek, kiek ji tikėjosi.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.