aA
"Nepamirškime, kad Rusijoje prasidėjo arši prezidento rinkimų kova. Manau, kad galėsime išgirsti ir daugiau panašių pasisakymų ar net grasinimų", spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė Lietuvos vadovas.

Jis komentavo pastarųjų dienų Rusijos politikų pareiškimus dėl Baltijos valstybių.

"Jie (pareiškimai - BNS) ateina ne iš oficialų vyriausybės sluoksnių, o atskirų parlamentarų, kurie ir praeityje nebuvo labai santūrus Baltijos šalių atžvilgiu. Aš, bent šiuo metu, tiems pareiškimams per daug didelės reikšmės neteikčiau", kalbėjo V. Adamkus.

Be kita ko, laikinai prezidento pareigas einantis Vladimiras Putinas neseniai griežtai kritikavo Latvijos sprendimą pripažinti kaltu Latvijos gyventoją Vasilijų Kononovą.

Sausio 21 dieną Rygos apygardos teismas nuteisė 77-erių metų V. Kononovą šešerius metus kalėti už Malyje Batų kaimo gyventojų žudynes 1944 metų gegužės 27 dieną, kai jo partizanų būrys nušovė ir sudegino gyvus devynis gyventojus. Šis nuosprendis kol kas neįsigaliojo, nes jis apskųstas.

Rusija V. Kononovą laiko antifašistu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.