aA
JAV Presbiterijonų bažnyčios aukščiausiasis teismas trečiadienį nusprendė, kad vietinės kongregacijos turi teisę palaiminti gėjų "dvasines sąjungas".
Vienoje iš kelių su gėjais susijusių bylų, kurias svarstė Presbiterijonų bažnyčios teismas, buvo nuspręsta, kad bažnyčiose galima atlikti gėjų sąjungos palaiminimo ceremonijas, tačiau gėjai jokiu būdu neturi būti akcentuojami kaip sutuoktiniai. Visoms presbiterijonų bažnyčioms buvo nurodyta aiškiau atskirti ribą tarp vedybų ir paprasto palaiminimo.

Antroji byla buvo susijusi su homoseksualiu, dvasininku besiruošiančiu tapti vyriškiu, kuris teigė nesilaikysiąs celibato. Buvo nuspręsta ir toliau jam leisti ruoštis kunigystei, tačiau nuspręsta, kad prieš įšventinimą į kunigus jo 'gyvenimo būdas' turės būti dar kartelį apsvarstytas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.