aA
Filipinuose surastas lėktuvą bandžiusio pagrobti ir vėliau iš jo iššokusio vyro kūnas, penktadienį pranešė kariškiai.
Minėtas vyras, ketvirtadienį bandęs užgrobti "Philippines Airlines" lėktuvą, skridusį iš Davao miesto šalies pietuose į Manilą, turėjo granatą, pistoletą ir savadarbį parašiutą. Vėliau, lėktuvui nusileidus iki 2 tūkst. m aukščio, jis su tuo parašiutu iššoko.

Vėlai ketvirtadienį nevykėlio pagrobėjo Augusto Lakandulos kūną Kesono provincijoje apie 70 km į rytus nuo Manilos rado kariškiai, kuriems apie matytą parašiutą pranešė vietos gyventojai. Vyro kūnas buvo beveik visiškai nugrimzdęs purve.

Dėl šioje teritorijoje išpuolius rengiančių komunistų maištininkų A. Lakandulos kūnas buvo ištrauktas penktadienį išaušus. Maišas su pinigais, kurį pagrobėjas pasiėmė iš lėktuvo, nerastas.

Slidininko kaukę ir plaukiko akinius dėvėjęs A. Lakandula lėktuvo pilotui buvo nurodęs grįžti į Davao, bet, šiam pasakius, kad degalų neužteks, apiplėšė visus lėktuve buvusius 278 keleivius bei 13 įgulos narių ir iššoko.

A. Lakandula šturmano kabinoje vieną kartą šovė, bet galbūt atsitiktinai, sakė pilotas Emmanuelis Generoso (Emanuelis Chenerosas).

"Jis buvo labai įsitempęs. Nemanau, kad jis turėjo kokių nors politinių tikslų. Jį kamavo šeimos problemos, jam reikėjo pinigų, dėl to taip ir atsitiko", pasakojo pilotas.

Niekas iš lėktuve buvusių žmonių nenukentėjo, lėktuvas saugiai nusileido Manilos oro uoste.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.