aA
Kompanijos „Virgin“ vadovo Richardo Bransono draugas ir pirmasis be nusileidimo oro balionu aplink žemę apskridęs nuotykių ieškotojas Steve’as Fossettas gali būti gyvas, praneša „Telegraph“. S. Fossettas dingo 2007 metų rugsėjį, skrisdamas virš Nevados dykumos lengvuoju lėktuvu.
Steve'as Fossettas
© Corbis/Scanpix
JAV Civilinės oro policijos pareigūnė plk.ltn. Cynthia Ryan teigia, kad S. Fossettas, kurio kūnas taip ir nebuvo rastas, vis dar gali būti gyvas.

„Paieškų ir gelbėjimo srityje aš dirbu jau 14 metų. S. Fossetas turėjo būti rastas“, – teigė pareigūnė.

„Mes jo tikrai ieškojome. Ieškodami jo, mes radome kitus šešis lėktuvus. Mes gerai dirbame savo darbą“, – sakė plk.ltn. C. Ryan.

C. Ryan mano, kad S. Fossettas dėl asmeninių problemų ar verslo reikalų galėjo inscenizuoti savo mirtį.

Be to S. Fossetto dingimo byloje egzistuoja daug keistų faktų, kurie leidžia abejoti, ar keliautojo lėktuvas iš tikrųjų sudužo.

Vienintelis liudininkas – pilotas, viešėjęs Barron Hiltono rančoje netoli Reno esančiame viešbutyje ir matęs, kaip S. Fossettas pakilo į dangų.

Liudininko teigimu, S. Fossettas paprašė jo paruošti lėktuvą skrydžiui, nors niekada niekam neleisdavo to daryti.

Teigiama, kad S. Fossettas sakėsi skrendantis ieškoti vietos savo planuojamam greičio rekordui atlikti ir išskrido be jokios gelbėjimosi įrangos.

Taip pat daug klausimų kelia ir lėktuvas, kuriuo nusprendė skristi S. Fossettas.

Dingęs verslininkas skrido lėktuvu „Bellanca Citabria Super Decathlon“. Pasak rizikos vertintojo Roberto Daviso, lėktuvas buvo sukonstruotas iš medinių rėmų ir plieno, tačiau tikrųjų padengtas audiniu ir lengvai išmontuojamas.

„Lloyd‘s“ draudimo kompanija, kuriai S. Fossetto mirties atveju tektų išmokėti 25 mln. dolerių (apie 55 mln. litų) pasamdė R. Davidą, kuris aštuonis mėnesius tyrė verslininko žūties priežastis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.