aA
Buvusio Bosnijos serbų lyderio Radovano Karadžičiaus advokatas Sviatozaras Vujačičius spėjo pateikti apeliaciją prieš jo kliento išdavimą Hagos tribunolui, praneša CNN. Prieš tai buvo skelbiama, kad terminas, per kurį R. Karadžičius galėjo apeliuoti prieš ekstradiciją, pasibaigė. Tačiau buvo neaišku, ar advokatas tikrai spėjo ją pateikti.
Radovanas Karadžičius
Radovanas Karadžičius
© Reuters/Scanpix
S. Vujačičius turėjo įdėti apeliaciją į pašto dėžutę 5 minutės prieš pašto skyriaus darbo pabaigą, siekiant kiek įmanoma atidėti skundo nagrinėjimą. Kadangi advokatui pavyko tai padaryti, R. Karadžičius liks Serbijoje mažiausiai iki trečiadienio, liepos 30 dienos, kol teismas nagrinės apeliaciją.

Serbijos valdžia ketina patenkinti Hagos tribunolo R. Karadžičiaus ekstradicijos reikalavimą, o buvusio prezidento advokatai reikalauja, kad jį teistų Serbijoje.

Bosnijos serbų karo nusikaltėlis buvo sulaikytas pirmadienio naktį po daugiau nei dvylikos slapstymosi metų.

R. Karadžičius praktikavo netradicinę mediciną ir gyveno Serbijos sostinėje Belgrade. Jis dirbo privačioje klinikoje ir buvo itin "gerai užsimaskavęs" - su ilga balta barzda. R. Karadžičius vadino save Draganu Dabičiumi, teigė Serbijos pareigūnai.

Tikrasis D. Dabičius tikino niekada gyvenime nepraradęs savo asmens dokumentų. Šis faktas meta įtarimų šešėlį, kad R. Karadžičiui padėjo aukšto rango Serbijos pareigūnai, turintys priėjimą prie šalies duomenų bazių.

R. Karadžičius ketina pats gintis Hagos teisme, nors tam prieštarauja tribunolas ir prokurorai. Jungtinių Tautų karo nusikaltimų tribunolas kaltina R. Karadžičių karo nusikaltimais ir dėl 1995 metų genocido Srebrenicoje.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.