aA
Šeštadienį Tytuvėnuose posėdžiavusi Pilietinės demokratijos partijos (PDP) taryba aptarė pasirengimą Seimo rinkimams, pranešė Lietuvos radijas. Kaip tvirtina partijos pirmininkas Algimantas Matulevičius, partija dar nėra galutinai apsisprendusi, ar į rinkimus eis savarankiškai, ar sudarys koalicinį sąrašą su kitomis partijomis.
Algimantas Matulevičius
Algimantas Matulevičius
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)
Pasak A.Matulevičiaus, šiuo metu kalbamasi su keliais galimais partneriais: Liberalų sąjūdžiu, Stanislovo Buškevičiaus vadovaujama partija „Jaunoji Lietuva“ ir partija „Lietuvos kelias“, kuriai vadovauja Lilijana Astra.

PDP priklauso valdančiajai socialdemokratų, socialliberalų, valstiečių liaudininkų, liberalcentristų koalicijai. Vyriausybėje „pilietininkai“ iki šiol turėjo vieną - teisingumo ministro - portfelį, tačiau sužinoję apie jų deleguoto ministro Petro Baguškos planus rinkimuose dalyvauti socialdemokratų sąrašuose, grasinosi svarstyti jo likimą partijoje.

Šiuo metu visi Seime dirbantys pilietininkai priklauso socialdemokratų frakcijai. Naujausių apklausų duomenimis, už Pilietinės demokratijos partiją Seimo rinkimuose balsuotų mažiau nei 1 proc. rinkėjų.

PDP susikūrė 2006 metais, V.Muntianui ir jo pasekėjams atskilus nuo Darbo partijos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.