aA
Klaipėdos regiono gyventojai miestų ir rajonų tarybų posėdžiuose galės dalyvauti virtualiai. Apskrities viršininko administracija savivaldybėms siūlys juos transliuoti internetu. „Kol kas tai tik projektinis pasiūlymas. Šią idėją siūlysime savivaldybėms“, – tvirtino Klaipėdos apskrities viršininko administracijos Informatikos skyriaus vedėja Kornelija Prakapavičienė.
Nešiojamas kompiuteris, internetas
© Corbis
Transliuoti tarybų ir komitetų posėdžius internetu bus siūloma septynioms savivaldybėms – Klaipėdos, Palangos ir Neringos miestų, Klaipėdos, Skuodo, Kretingos ir Šilutės rajonų. Tai planuojama daryti savivaldybių ir Klaipėdos apskrities viršininko administracijos svetainėse. Pasak K.Prakapavičienės, miestų ir rajonų savivaldybių tarybų posėdžių transliavimas internetu sustiprintų ryšį tarp gyventojų ir valdžios atstovų. Žmonės galėtų susipažinti su sprendimų projektais, išsakyti savo nuomonę, dalyvauti svarstant sprendimus.

„Įgyvendinus šį projektą, savivaldybių tarybų posėdžiai būtų viešesni ir skaidresni. Posėdžių salės yra per mažos, kad tilptų visi juose norintys dalyvauti asmenys. Trūksta laiko išklausyti visus norinčius pasisakyti aktualiais miestui, rajonui, regionui klausimais. Įgyvendinus projektą, gyventojai tai galėtų padaryti internetu“, – dėstė K.Prakapavičienė.

Lėšos šiam projektui bus skiriamos iš ES struktūrinių fondų. Elektroninei demokratijai įdiegti Klaipėdos apskričiai numatyta daugiau nei 2 mln. litų.

Internetu yra transliuojami Vyriausybės ir Vilniaus miesto savivaldybės posėdžiai.