aA
Sekmadienį, liepos 27 d., Irane bus įvykdyta mirties bausmė trisdešimčiai žmonių, nuteistų už įvairiausius sunkius nusikaltimus, „RIA Novosti“ remiasi vienu Irano laikraščiu. Tai bus didžiausias masinis bausmės įvykdymas šioje šalyje per kelis pastaruosius metus.
Iranas
Iranas
© Corbis
„Trisdešimčiai nusikaltėlių, nubaustų už žmogžudystes, narkotikų platinimą, neteisėtus seksualinius ryšius ir kitus sunkius nusikaltimus, mirties bausmė bus įvykdyta sekmadienį patekant saulei“, - teigė vienas Teherano prokuratūros atstovų.

Praeitą savaitę Irano teismas už seksualinio pobūdžio nusikaltimą akmenų užmėtymu iki mirties nuteisė vyrą ir moterį. Aštuonios moterys, kurių amžius nuo 27-erių iki 43-ejų, buvo kaltinamos prostitucija, kraujomaiša ir neištikimybe. 50-metis muzikos mokytojas mirties bausme nubaustas už lytinį santykiavimą su vienu savo mokinių.

Iranas pasaulyje pagal mirties bausmių skaičių atsilieka tiktai nuo Kinijos. Nuo šių metų pradžios Irane už sunkius nusikaltimus mirtimi nuteista daugiau nei 100 žmonių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.