aA
Gelbėtojai Palangoje tvirtina, kad šiemet kaip niekad daug tenka skubėti pas vabzdžių sugeltus žmones. Poilsiautojams per savaitgalio karščius suplūdus į pajūrį, tokių atvejų dar padaugėjo – rimtos medikų pagalbos prireikė 9 alergiškiems žmonėms. Gelbėtojai primena: alergiški įkandimams žmonės turėtų nelaukti savijautos blogėjimo, o vos pajutę tinimo požymius, prašyti iškviesti medikus.
Jūra, pajūris, paplūdimys, vasara, poilsis, atostogos
© DELFI (E.Digrytės nuotr.)
Jei bitė, širšė ar vapsva įgėlė į koją, gelbėtojai pataria laikyti ją nuleidus - kad nuodai negalėtų greitai pasiekti kvėpavimo takų.

Taip pat įgėlus vabzdžiui nedelsiant reikia kreiptis į gydytoją, kai: įgėlimų daug ir jie yra jautriose vietose – ant lūpų, kaklo, nosies prie akių ar liežuvio; patinimas, sklindantis nuo įgėlimo vietos, labai išplinta; įgėlus į ranką ar koją pradeda tinti veidas, gerklė; pastebėjus, kad įgeltos vietos patinimas nemažėja per 1–2 paras.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.