aA
Šią savaitę Malagoje Ispanijos policijos pareigūnai sulaikė mūsų šalies policijos ieškotą Mantą Dockų, gim.1979 m., informuoja Policijos departamentas. Jo paiešką 2004 m. gruodžio mėnesį dėl neteisėto laisvės atėmimo buvo paskelbę Kauno m. VPK pareigūnai.
Mantas Dockus
Mantas Dockus
Ispanijos policija vykdė tyrimą, kurioje pagrindinis įtariamasis asmuo buvo Mantas Dockus. Jo vadovaujama grupė dėl išpirkų grobė žmones, prievartavo turtą, vogdavo ir realizuodavo automobilius ir kt. M.Dockus Ispanijoje dengėsi Gražvydo Jaro pavarde. Drauge su juo buvo sulaikytas jo brolis Eimantas Dockus g.1983, Giedrius Jakočiūnas g.1978 bei Čekijos pilietis Petr Fuchman, g.1969.

Per minėtų asmenų sulaikymo operaciją ispanų pareigūnai surado 1 200 000 padirbtų eurų, 2 pistoletus, 1 automatinį šaunamąjį ginklą, šaudmenų, 4 automobilius (Mercedes Benz, Seat , BMW X5, VW Passat), iš kurių 3 - vogti.Taip pat buvo aptikta įranga pinigų klastotėms gaminti , neperšaunama liemenė, Ispanijos policijos pareigūnų skiriamieji ženklai (ženkleliai), policijos automobilių naudojami spec.švyturėliai, padirbti dokumentai.

Kaip teigia Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovai, identifikuojant asmenis ir paspartinant įtariamų asmenų paiešką labai didelį vaidmenį turėjo glaudus Lietuvos ir Ispanijos policijos bendradarbiavimas. Prie tyrimo ypač prisidėjo Lietuvoje reziduojanti Ispanijos Karalystės paskirtoji policijos atašė Juana Cuezva Marcos ir Ispanijoje dirbantis Lietuvos policijos atašė Tomas Antulis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.