aA
Naujoje Zelandijoje mergaitei leista pasikeisti vardą, kurio ji negalėjo pakęsti – Talula Šoka Havajų Hulą. Teisėjas Robas Murfitas teigė, kad toks vardas trikdė devynmetę ir galėjo ją paversti pajuokų objektu. Jis taip pat užsipuolė madą duoti vaikams keistus vardus ir paminėjo keletą pavyzdžių.
Berniukas ir mergaitė
Berniukas ir mergaitė
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)
Pareigūnai neleido vaikų pavadinti Sekso Vaisiumi (Sex Fruit), Keenanas Turi Lucy (Keenan Got Lucy), Taip, Detroite (Yeah Detroit), Storu Berniuku (Fat Boy), Eržilu (Stallion), Pelene Gražuole Žiedeliu (Cinderella Beauty Blossom), o dvynių – Žuvimi ir Traškučiais (Fish and Chips).

Tačiau Naujojoje Zelandijoje nebuvo uždrausta vaikų pavadinti Smurtu (Violence), 16 Numerio Autobuso Pastoge (Number 16 Bus Shelter), Vidurnakčio Šardone (Midnight Chardonnay), o dvynių – Bensonu ir Hedgesu (Benson and Hedges).

Teismo sprendimas dėl mergaitės Naujojo Plymuto mieste buvo priimtas dar vasarį, tačiau paviešintas tik dabar.

Problema iškilo, kai mergaitė atsisakė draugams pasakyti savo vardą ir save vadino tiesiog „K“.

„Teismas yra labai susirūpinęs dėl varganų svarstymų, kuriuos atliko tėvai, parinkdami šį vardą, – rašė teisėjas R. Murfitas. – Vardas iš vaiko daro kvailį ir be reikalo stumia į socialinį neįgalumą“.

Talula Šoka Havajų Hulą vardas jau pakeistas.

Naujoje Zelandijoje draudžiami įžeidžiantys bei ilgesni nei 100 simbolių vardai. Pareigūnai daug kartų stengėsi perkalbėti tėvus, kurie nori savo atžaloms duoti vardus, vėliau galinčius sukelti jiems problemų.

www.lrt.lt