aA
Girtas avariją sukėlęs Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Kriminalinių tyrimų skyriaus viršininkas Algirdas Dragūnas neteko teisės 3 metus ir 6 mėnesius vairuoti automobilį bei privalės sumokėti 4 tūkst. litų baudą. Taip ketvirtadienį nutarė aukšto pareigūno administracinę bylą išnagrinėjęs Vilniaus miesto pirmasis apylinkės teismas.
Teismas
Teismas
© Corbis/Scanpix
Teisėjas Jonas Ivanauskas komisaro bylą išnagrinėjo šiam nedalyvaujant – į bylą 48 metų A. Dragūnas neatvyko be pateisinamos priežasties. Tiesa, griežtų sankcijų sulaukęs pareigūnas nutarimą dar galės apskųsti aukštesnės instancijos teismui.

Vilniaus policijos spaudos tarnyba penktadienį pranešė, kad po tarnybinio patikrinimo nuspręsta A. Dragūną atleisti iš vidaus tarnybos dėl pareigūno vardo pažeminimo.

Kriminalistinių tyrimų skyriaus viršininkas nemalonumų sulaukė po birželio 30-ąją sukeltos avarijos. Apie 23 val. A. Dragūno vairuojamas automobilis „BMW 325“ sukdamas į kairę, nepraleido ir susidūrė su priešpriešine eismo juosta važiavusiu automobiliu ,,Audi A4“.

Per avariją nukentėjo ir Vaiko teisių apsaugos kontrolierės Rimantės Šalaševičiūtės dukra – iš paskos automobiliu „Volkswagen Golf“ važiavusi mergina bandė stabdyti automobilį, tačiau dėl slidžios dangos jo nesuvaldė.

Avarijos kaltininkui A. Dragūnui buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,98 promilės alkoholio.

Spauda skelbė, kad aukštas pareigūnas ketino pasprukti iš avarijos vietos, tačiau jį sustabdė R. Šalaševičiūtės dukra.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.