aA
Nors Kauno miesto taryba palaimino laikinosios sostinės mero Andriaus Kupčinsko komandiruotę į Pekino olimpines žaidynes, A. Kupčinskas nusprendė į Kiniją nevykti. Kauno vadovas neigia, kad tokį jo sprendimą lėmė visuomenėje kilęs ažiotažas.
Andrius Kupčinskas
Andrius Kupčinskas
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)
DELFI primena, kad Kauno savivaldybė už mero kelionę į Pekiną būtų sumokėjusi apie 5 tūkst. Lt. Didžiąją dalį komandiruotės išlaidų būtų padengęs Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK).

„Neseniai kalbėjausi su Artūru Poviliūnu (LTOK vadovu – DELFI). Padėkojau jam už kvietimą ir geras intencijas, tačiau šį kartą vykti atsisakau. Tokį sprendimą priėmiau dėl įvairių politinių aplinkybių. Be to, pasitarau su žmona ir aš mieliau linkęs leisti atostogas Lietuvoje, su šeima. Kelionė į Pekiną nebuvo mano svajonių komandiruotė", - DELFI sakė Kauno meras.

A. Kupčinskui Kauno miesto tarybos nariai pašaipiai siūlėsi sumokėti už kelionę į Pekiną. Kauno meras teigia, kad ir pats būtų radęs galimybių susimokėti už kelionę, tačiau nusprendė į Olimpines žaidynes nevykti.

„Iš tiesų svarsčiau du variantus – arba užsimokėti pačiam arba nevykti. Pasitaręs su šeima nusprendžiau nevykti ir apie tai informavau LTOK", - sakė A. Kupčinskas.

„Oponentų nusivylimui nevykstu ir dėl šventos ramybės prieš artėjančius Seimo rinkimus", - pridūrė A. Kupčinskas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.