aA
Baigęs vizitus Artimuosiuose Rytuose ir Vidurio Azijoje, kandidatas į JAV prezidentus Barackas Obama atvyksta į Europą. B. Obama ketvirtadienį viešės Vokietijoje, kur Berlyne, prie pergalės kolonos, sakys kalbą ir susitiks su kanclere Angela Merkel.
B. Obama (Klubas.lt)
© Scanpix
Vėliau jis aplankys Prancūziją ir Didžiąją Britaniją, kur susitiks su Prancūzijos prezidentu Nicolas Sarkozy ir britų premjeru Gordonu Brownu.

Apklausos rodo, jog jei Amerikos prezidentą rinktų europiečiai, B. Obama rinkimus laimėtų. Tačiau, kaip primena JAV apžvalgininkai, JAV prezidentą renka amerikiečiai, tad B. Obamai patariama saugotis paskutinio demokratų kandidato į prezidentus Johno Kerrio likimo, kuriam populiarumas Europoje ir tariamai „europietiškos“ pažiūros rinkimuose pakenkė.

Tuo tarpu respublikonų partijos kandidatas į JAV prezidentus Johnas McCainas skundžiasi dėl tariamai perdėto žiniasklaidos dėmesio B. Obamai, kurį kelionėse lydi populiariausių Amerikos televizijos žinių laidų vedėjai. Kovo mėnesį Irake viešėjęs J. McCainas teigia tokio dėmesio nesulaukęs.

www.lrt.lt