aA
Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka trečiadienį užtikrino Venesuelos prezidentą Hugo Chavezą, jog ras sprendimą bet kuriai Karakasui gresiančiai problemai. H.Chavezas į Minską atvyko po vizito Maskvoje, kuris vyko antradienį. Venesuelos prezidentas vėliau ketina lankytis Portugalijoje bei Ispanijoje.
Aleksandras Lukašenka
Aleksandras Lukašenka
© AFP/Scanpix
A. Lukašenka pareiškė, kad, nepaisant abi valstybes siejančių ekonominių ryšių, Minskas bei Karakasas džiaugiasi "tikru bendradarbiavimu" ir kad Baltarusija pasirengusi Venesuelai pasiūlyti draugišką, brolišką bet kurios šaliai iškilusios problemos sprendimą.

"Pasakykite, ką turime padaryt, ir mes tai padarysime", - pridūrė Baltarusijos lyderis.

Į tokį pareiškimą Venesuelos prezidentas atsakė, jog "būtų nesuvokiama, jei mes neaplankytume Minsko ir nepatvirtintume savo draugiškų santykių su Baltarusijos žmonėmis".

Dvišaliai prekybiniai santykiai tarp Baltarusijos bei Venesuelos išaugo 268 proc. per pirmuosius penkis 2008 metų mėnesius ir dabar yra vertinami maždaug 50 milijonų dolerių.

Baltarusija eksportuoja trąšas, traktorius, specialios paskirties transporto priemones, žemės ūkio techniką, pieno miltelius bei padangas į Venesuelą. Abi šalys taip pat dalyvauja bendruose projektuose naftos produkcijos bei valymo veikloje, seismologiniuose tyrimuose, dujų tiekime, statybose bei žemės ūkyje.

Tiek Baltarusija, tiek Venesuela aršiai kritikuoja JAV užsienio politiką.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.