aA
Šiaulių miesto policija gavo pranešimą apie Architektų gatvėje vykusią žiaurią katino egzekuciją. Gyvūnėlio savininkė D. S. atvykusiems pareigūnams teigė, jog leisgyvį gyvūną su nupjauta uodegą po savo langais rado jos mama ir močiutė.
Kruvinas peilis
Kruvinas peilis
© Corbis
Ten moteris katiną buvo palikusi, kad šis pasidžiaugti laisve, nes įprastai yra laikomas bute.

Ponia D. S. pasakoja, jog pamačiusi iškankintą gyvūną pašiurpo – vaizdas priminė siaubo filmo finalą.

Ponios D.S. mama Aleksandra Z. sako, jog nusikaltimu prieš gyvūną įtaria to paties namo gyventoją, kuris dieną prieš egzekuciją iš pradžių grasino jai, o vėliau pažadėjo nukankinti jos augintinį. Priežastis - atsisakymas paskolinti pinigų cigaretėms ir alkoholiui nusipirkti.

Moteris sako tada nepatikėjusi kaimyno žodžiais, manė, pagrasino ir užmiršo. Tačiau vakarop išėjusi parsinešti katino, pamatė, jog vyriškis grasino ne šiaip - katinas rastas be uodegos ir kruvinas.

Atvykusi D.S. paskambino į policiją ir sulaukė veterinaro. Specialistas patvirtino, kad pagal sužalojimo pobūdį katinui uodega buvo nupjauta tyčia - tai nėra atsitiktinė gyvūno trauma ar nelaimingas atsitikimas. Deja, veterinaras nelaimingam keturkojui daug padėti negalėjo – tik sutvarstė nuojautos uodegos galiuką ir suleido vaistų nuo skausmo. Deja, kitą dieną gyvūną teko užmigdyti.

Moterys vis dar neatsigauna po sukrėtimo. Didžiausią šoką patyrė senolė, garbaus amžiaus moteris nelabai galėjo pasakoti apie katino nelaimę, vos tarusi žodį, pradėdavo raudoti.

Policija išsamiau aiškinasi nusikaltimo motyvus bei kaltininkus. Pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už žiaurų elgesį su gyvūnais gresia bauda arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Katiną gydęs veterinaras sako, kad žinia apie kankinamus gyvūnus jį pasiekia maždaug kartą per pusmetį. Pareigūnai teigia, kad vis dažniau gyvūnų kankintojai yra nubaudžiami.

Šiaulių apskrities televizija