aA
Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) yra pirmoji Lietuvos partija, įkurta dar 1896 m. LSDP nuo pat Nepriklausomybės atkūrimo aktyviai dalyvauja valstybės valdyme, nevengia prisiimti atsakomybės, formuojant realiai dirbančias Vyriausybes. Pastaruosius 7 metus LSDP yra pagrindinė partija, pagal kurios program buvo formuojamos koalicinės vyriausybės.
LSDP logo
© DELFI
LSDP yra kairioji partija, siekianti priimti sprendimus, naudingus daugumai Lietuvos žmonių: smulkiam ir vidutiniam verslui, pensininkams, valstybei tarnaujantiems žmonėms, medikams, švietimiečiams, socialiniams darbuotojams, jaunimui ir kt.

Socialdemokratai kelia tikslą valstybei rūpintis žmonėmis ir to siekia vadovaudamiesi socialinio teisingumo, solidarumo ir laisvės principais.

Premjeras Gediminas Kirkilas (www.ministraspirmininkas.lt) yra LSDP pirmininkas. Partijos garbės pirmininkai – Prezidentas Algirdas Brazauskas ir prof. Aloyzas Sakalas (www.asakalas.lt)

Prie LSDP veikia Lietuvos socialdemokračių moterų sąjunga (pirmininkė Birutė Vėsaitė) ir Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjunga (pirmininkas Linas Jonauskas)

Kiti LSDP lyderiai:

Česlovas Juršėnas,

Zigmantas Balčytis,

Milda Petrauskienė,

Irena Šiaulienė,

Juozas Olekas.

Programa

Socialdemokratai teigia, kad jiems geriausiai iš visų partijų pavyko įgyvendinti prieš 2004 m. Seimo rinkimus duotus pažadus. LSDP pirmininkas G. Kirkilas teigia, kad ir naujoji socialdemokratų rinkimų į Seimą programa yra realistinė. Programos gairių pristatymo fragmentą žiūrėkite čia). Programa visuomenei bus pristatyta rugsėjo 6 d. Vilniuje (“Siemens Arenoje”) rengiamoje konferencijoje.

LSDP prezidiumo narys Rimantas Vaitkus teigia, jog LSDP Seimo rinkimų programos principai sutampa su Europos socialinės politikos principais.

Europietiškų progresinių mokesčių įvedimas bus vienas pagrindinių naujosios rinkimų programos akcentų. Apie tai žiūrėkite čia.

Prezidento Algirdo Brazausko pasisakymą apie jaunuosius socialdemokratus ir jų kandidatus į LR Seimą matysite čia.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.