aA
Partija įkurta 2008 m. Pirmininkas Algirdas Paleckis, įkūręs partiją, kai dėl nesutarimų su vadovybe ir kritikos projektui "Leo LT" buvo pašalintas iš Lietuvos socialdemokratų partijos. "Frontas" teigia esanti vienintelė tikroji kairiosios pakraipos politinė jėga Lietuvoje, žada garantuoti socialinį teisingumą visiems šalies gyventojams.
Frontas logo
© DELFI
Kiti lyderiai:

Vytautas Petkevičius,

Giedrė Gorienė,

Rimantas Turskis,

Povilas Žarnauskas.

Programinės nuostatos

Apginti dorai ir sąžiningai dirbančius Lietuvos gyventojus nuo laisvosios rinkos grimasų, nuo savanaudiško, valstybės nekontroliuojamo stambaus kapitalo savanaudiškumo;

griežtinti valdžios institucijų kontrolę ir asmeninę jos atstovų atsakomybę bei atskaitomybę, iš esmės suaktyvinti kovą su išsikerojusia korupcija visuose valdžios sluoksniuose;

garantuoti vienodas galimybes visiems mūsų šalies žmonėms naudotis mokslo ir kultūros pasiekimais;

užtikrinti, kad aukščiausia valdžia Lietuvoje – suverenitetas – iš tiesų priklausytų Lietuvos tautai, o ne stambiajam kapitalui, aukštajai biurokratijai arba vadinamajam „valstybininkų“ klanui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.