aA
Lietuvos ambasadorius Italijoje Šarūnas Adomavičius antradienį įteikė Lietuvos piliečio pasą prelatui Stasiui Žiliui – popiežiškosios lietuvių Šv. Kazimiero kolegijos Romoje dvasios tėvui. Lietuvos ambasadorius Italijoje Šarūnas Adomavičius sveikindamas prelatą pažymėjo, kad jis, nors ir gyvendamas toli nuo Tėvynės, savo veikla ir pasišventimu Lietuvai yra tapęs sektinu pavyzdžiu.
Ambasadorius Šarūnas Adomavičius įteikia pasą prelatui Stasiui Žiliui
Ambasadorius Šarūnas Adomavičius įteikia pasą prelatui Stasiui Žiliui
© URM
Ambasadorius palinkėjo prelatui ir toliau tęsti lietuvybės puoselėjimo veiklą.

Prelatui S. Žiliui prezidentas Valdas Adamkus gegužės 7 dienos dekretu išimties tvarka suteikė Lietuvos pilietybę.

Kunigas S. Žilys nuo 1959 metų dirba popiežiškojoje lietuvių Šv. Kazimiero kolegijoje Romoje, kuri ilgus dešimtmečius buvo vienas svarbiausių lietuvybės centrų išeivijoje. Kunigas daug nuveikė telkiant lietuvių bendruomenę išeivijoje, puoselėjant tautiškumą ir saugant lietuvybę.

Kunigas S. Žilys yra publikavęs keletą teologinių knygų lietuvių kalba, kurios į sovietų okupuotą Lietuvą būdavo atgabenamos ir platinamos nelegaliai. Be to, jis vertinamas kaip dailininkas ir talentingas poezijos vertėjas į lietuvių kalbą.

S. Žilys yra sulaukęs ir kito pripažinimo – jis vadinamas lietuviu-popiežiaus mokytoju. Jis mokė popiežių lietuvių kalbos. Prelatas S.Žilys daug prisidėjo prie Jono Pauliaus II vizito į Lietuvą rengimo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.