aA
Tarptautinėje mokinių matematikos olimpiadoje, vykusioje Madride, visi mūsų šaliai atstovaujantys mokiniai pelnė apdovanojimus. Ne pirmus metus dalyvaujantis olimpiadoje Vilniaus licėjaus mokinys Vytautas Gruslys (mokytojas Benas Budvytis) šiemet iškovojo sidabro medalį.
mąstymas, žmogus, protas, smegenys, galvoti, mokslas, žinios
© Corbis
Bronzos medalius iš olimpiados parsiveš Vaidotas Kurlianskas iš Kauno technologijos universiteto gimnazijos (mokytojas Leonas Narkevičius) ir Gytis Žilinskas iš Vilniaus licėjaus (mokytojas Benas Budvytis).

Pagyrimo raštais apdovanoti Lietuvos mokinių komandos nariai: Julius Jonušas iš Vilniaus licėjaus (mokytojas Benas Budvytis), Vaidotas Juronis iš VšĮ Kauno technologijos universiteto gimnazijos (mokytojas Leonas Narkevičius) ir Jonas Pauliukevičius iš Kėdainių „Šviesiosios“ gimnazijos (mokytoja Raminta Borodičienė).

Komandai vadovavo: dr. Romualdas Kašuba (vyr. vadovas), dr. Artūras Dubickas ir Marytė Skakauskienė.

Pernai tarptautinėje mokinių matematikos olimpiadoje Hanojuje lietuviai iškovojo aukso ir du bronzos medalius.

Mūsų šalies mokinių komanda šiemet surinko tiek pat taškų, kaip ir 2007 metų olimpiadoje, ir tarp šalių, kurių gyventojų skaičius mažesnis nei 5 mln., užima antrąją vietą.

Tarptautinėse mokinių matematikos olimpiadose Lietuvos mokiniai dalyvauja nuo 1992 metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.